Reklama
Čokoládovo-meruňkové řezy
Fotogalerie:

Čokoládovo-meruňkové řezy

Karolína Blahotová

Tábor

Pekla jsem je poprvé, podle receptu od kamarádky, a moc jsme si na nich pochutnali.

Karolína Blahotová, Tábor

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 65 g máslo
  • 80 g bílý jogurt
  • 75 g mléko
  • 155 g polohrubá mouka
  • 50 g solamyl
  • 100 g čokoláda
  • 1 lžíce kakao
  • 3/4 sáčku kypřící prášek
  • špetka sůl
  • 8 meruňky
  • na vymazání formy máslo a hrubá mouka
  • trocha na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    V míse ušleháme celá vejce, cukr a máslo. Vmícháme jogurt a mléko. Čokoládu nastrouháme najemno. Sypké přísady – mouku, prášek do pečiva, solamyl, nastrouhanou čokoládu, kakao a sůl – smícháme dohromady a postupně je všleháme do těsta.

  2. krok2

    Pekáček nebo hlubší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme do něj těsto. Meruňky očistíme, odstraníme pecky a podélně nakrájíme na měsíčky. Zatlačíme je do těsta, protože při pečení mají tendenci vystupovat nahoru.

  3. krok3

    Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut. Před servírováním ještě posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu