Reklama
Čokoládové rohlíčky
Fotogalerie:

Čokoládové rohlíčky

Eva Mikysková

Třebíč
Tento recept mám ještě po mojí mamince.
Eva Mikysková, Třebíč

Ingredience

  • Těsto:
  • 140 g máslo
  • 120 g ořechy vlašské mleté
  • 140 g cukr moučkový
  • 4 vejce
  • 150 g mouka polohrubá
  • 120 g čokoláda na vaření strouhaná
  • Poleva:
  • 200 g cukr moučkový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 2 lžíce voda horká

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo a cukr třeme 20 minut. Potom přimícháme mleté vlašské ořechy a strouhanou čokoládu na vaření. Vmícháme celá vejce. Nakonec přidáme mouku.
  2. Zpracujeme těsto, které natřeme na vymazaný plech. Upečeme v troubě. Tato dávka vychází na celý plech.
  3. Připravíme si polevu: cukr, šťávu z půlky citronu a 2 lžíce horké vody třeme tak dlouho, až se spojí. Upečené těsto potíráme pomocí nože, aby všude byla stejná vrstva.
  4. Hned po upečení horký plát potřeme citronovou ledovou polevou a ihned vykrajujeme rohlíčky. Pracujeme rychle, jinak poleva ztuhne a praská. Vykrajovat můžeme formičkou, mně se však nejlépe osvědčilo vykrajování pomocí skleničky na víno.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu