Ingredience
- Těsto:
- 140 g máslo
- 120 g ořechy vlašské mleté
- 140 g cukr moučkový
- 4 vejce
- 150 g mouka polohrubá
- 120 g čokoláda na vaření strouhaná
- Poleva:
- 200 g cukr moučkový
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- 2 lžíce voda horká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Máslo a cukr třeme 20 minut. Potom přimícháme mleté vlašské ořechy a strouhanou čokoládu na vaření. Vmícháme celá vejce. Nakonec přidáme mouku.
-
Zpracujeme těsto, které natřeme na vymazaný plech. Upečeme v troubě. Tato dávka vychází na celý plech.
-
Připravíme si polevu: cukr, šťávu z půlky citronu a 2 lžíce horké vody třeme tak dlouho, až se spojí. Upečené těsto potíráme pomocí nože, aby všude byla stejná vrstva.
-
Hned po upečení horký plát potřeme citronovou ledovou polevou a ihned vykrajujeme rohlíčky. Pracujeme rychle, jinak poleva ztuhne a praská. Vykrajovat můžeme formičkou, mně se však nejlépe osvědčilo vykrajování pomocí skleničky na víno.