Lahodná kombinace ingrediencí zaručí, že řezy okamžitě zmizí. Nejlepší je použít čerstvé višně.
Lenka Majerová, Pardubice
Ingredience
- Korpus:
- 100 g ztužený tuk
- 300 g polohrubá mouka
- 200 g cukr moučka
- 40 g kakao
- 1 kypřicí prášek
- 250 ml mléko
- 2 vejce
- 3 lžíce olej
- Krém:
- 250 g měkký tvaroh
- 150 g bílý jogurt
- 100 g cukr moučka
- 10 g želatina
- 300 g vypeckované višně
- Na ozdobu:
- 50 g čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ztužený tuk (např. heru) rozpustíme. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, kakao a kypřicí prášek. Přilijeme mléko, přidáme vejce, heru a olej. Vše vymícháme do hladké směsi.
-
Formu na pečení vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 30 minut. Kakaový korpus necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vložíme na 1 hodinu do lednice.
-
V míse promícháme tvaroh s bílým jogurtem a moučkovým cukrem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a vmícháme vypeckované višně. Tuto směs nalijeme na korpus a vychladíme po dobu 2 hodin v lednici. Poté rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a pomocí pytlíku postříkáme povrch řezů. Po ztuhnutí nakrájíme na jednotlivé kusy.