Reklama
Čokoládové řezy s višňovým krémem
Fotogalerie:

Čokoládové řezy s višňovým krémem

Lenka Majerová

Pardubice

Lahodná kombinace ingrediencí zaručí, že řezy okamžitě zmizí. Nejlepší je použít čerstvé višně.

Lenka Majerová, Pardubice

Ingredience

  • Korpus:
  • 100 g ztužený tuk
  • 300 g polohrubá mouka
  • 200 g cukr moučka
  • 40 g kakao
  • 1 kypřicí prášek
  • 250 ml mléko
  • 2 vejce
  • 3 lžíce olej
  • Krém:
  • 250 g měkký tvaroh
  • 150 g bílý jogurt
  • 100 g cukr moučka
  • 10 g želatina
  • 300 g vypeckované višně
  • Na ozdobu:
  • 50 g čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ztužený tuk (např. heru) rozpustíme. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, kakao a kypřicí prášek. Přilijeme mléko, přidáme vejce, heru a olej. Vše vymícháme do hladké směsi.

  2. krok2

    Formu na pečení vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 30 minut. Kakaový korpus necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vložíme na 1 hodinu do lednice.

  3. krok3

    V míse promícháme tvaroh s bílým jogurtem a moučkovým cukrem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a vmícháme vypeckované višně. Tuto směs nalijeme na korpus a vychladíme po dobu 2 hodin v lednici. Poté rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a pomocí pytlíku postříkáme povrch řezů. Po ztuhnutí nakrájíme na jednotlivé kusy.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu