Reklama
Čokoládové pokušení
Fotogalerie:

Čokoládové pokušení

Nikola Hyblerová
Nikola Hyblerová
Česká Lípa

Tento dortík se dá připravit na každou příležitost, záleží pouze na vaší nápaditosti.

Nikola Kratochvílová, Česká Lípa

Ingredience

  • Korpus :
  • 4 lžíce voda
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce solamyl
  • 100 g polohrubá mouka
  • 5 ks vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 2 lžíce olej
  • Krém:
  • 120 g cukr moučka
  • 50 g máslo
  • 30 g polohrubá mouka
  • 200 g čokoláda na vaření
  • 300 ml smetana na šlehání
  • 4 ks žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve ušleháme bílky do tuhého sněhu. Zvlášť ušleháme žloutky s olejem, vodou a pomalu vmícháme cukr a ostatní ingredience. Nakonec přidáme sníh z bílků. Vymažeme dortovou formu a vysypeme hrubou moukou, do které nalijeme vzniklou hmotu.
  2. Pečeme na 180 °C asi 30 minut, pak ozkoušíme špejlí, jestli se těsto nelepí. Korpus necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme na dva pláty.
  3. Ve smetaně rozmícháme žloutky, moučkový cukr a polohrubou mouku. Přidáme čokoládu, kterou jsme si nalámali na menší kousky a uvaříme ve vodní lázni. Po uvaření a po vychladnutí jej ještě vyšleháme a nakonec vmícháme máslo.
  4. Krémem potřeme jeden plát a přikryjeme ho plátem druhým. Taktéž potřeme i okraj dortu.


    TIP : Pro mlsné jazýčky je možno na krém naskládat nakrájené broskve.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu