Ingredience
- 4 vejce
- 200 g máslo
- 250 g cukr třtinový
- 250 g čokoláda hořká
- 50 g čokoláda mléčná
- 50 g čokoláda hořká s višněmi
- 80 g mouka hladká
- 2 lžíce kakao
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve vodní lázni rozpustíme 250 g hořké čokolády s máslem a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
-
Mezitím si na malé kousky nakrájíme mléčnou a hořkou čokoládu.
-
Celá vejce a cukr ušleháme do pěny (hmota by měla zdvojnásobit svůj objem). Hladkou mouku smícháme s kakaem.
-
Do našlehaných vajec nalijeme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu‚ přidáme mouku s kakaem a jemně přimícháme kousky čokolád.
-
Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, který ještě vymažeme máslem, a pečeme asi 20–25 minut při 180 °C. Brownies by neměly být vysušené‚ ale uvnitř příjemně vláčné.