Chutný dezert a skvělé spojení čokolády a pomeranče.
Marta Podolská, Dolní Slivno
Ingredience
- 4 vejce
- 100 g cukr moučka
- 75 g máslo
- kůra z půlky pomeranče
- kůra z půlky limetky
- 75 g cukr krupice
- 75 g strouhané mandle
- 40 g kakao
- plátky pomeranče a limetky
- na ozdobu rozpuštěná čokoláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky, moučkový cukr, změklé máslo a kůru z pomeranče a limetky vyšleháme do pěny. Přidáme pevný sníh vyšlehaný z bílků, cukru krupice, strouhaných mandlí a kakaa.
-
Těsto lijeme do formiček na muffiny a pečene 15 minut při 180 °C. Hotové bábovičky zdobíme rozehřátou čokoládou, do které můžeme přidat kapku rumu a plátky pomeranče a limetky.