Reklama
Čokoládová zmrzlina s medem
Fotogalerie:

Čokoládová zmrzlina s medem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jahody v čokoládě můžeš ozdobit bílou polevou.

Kristýna Illová, Poděbrady

Ingredience

  • 2 hrnky mléka
  • 200 g nalámané tmavé čokolády
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 2 lžíce medu
  • 12 jahod na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko a 150 g čokolády zahříváme za stálého míchání 3–5 minut, dokud se čokoláda nerozpustí. Lžíci cukru si schováme stranou, zbývající cukr utřeme se žloutky do pěny. Postupně vmícháme mléko s čokoládou, směs nalijeme do rendlíku a na mírném ohni za stálého šlehání zahříváme do zhoustnutí. Necháme vychladnout, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 30 minut do chladničky.

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme nepříliš tuhý sníh. Přidáme zbytek cukru a šleháme, dokud není sníh tuhý. Pak ho spolu s medem vmícháme do vychlazené čokoládové hmoty. Hmotu rozdělíme do šesti misek a uložíme nejméně na 4 hodiny do mrazničky.

  3. Zatím rozehřejeme nad parou zbývající čokoládu a namočíme do ní jahody tak, aby byla čokoládou potažená polovina každého plodu. Necháme ztuhnout na papíru na pečení. Zmrzlinu necháme před podáváním mírně změknout asi 10 minut v chladničce. Vyklopíme ji na talířky a ozdobíme jahodami v čokoládě.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Neobvyklé tiramisu

Neobvyklé tiramisu

Martina Beranová, Hruškové Dvory

Sladký život /22.11.17
Punčové řezy

Punčové řezy

Romana Borýsková, Jevíčko

Sladký život /22.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama