Reklama
Čokoládová bábovka s polevou
Fotogalerie:

Čokoládová bábovka s polevou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dá se říct, že vlastně dost nerada peču. Přijde mi to jako příliš mnoho práce. Navíc mi stále chybí čas. Tuto bábovku však máme všichni doma moc rádi, a tak ji přece jen dělám mnohem častěji než cokoli jiného. Citronová poleva ji ozvláštňuje, moučník pak není tak obyčejný. A pokud máte po ruce dost vlašských ořechů, pak to opravdu nemá chybu.
Jana Nováková, Praha

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 pudinkový prášek-čokoládový
  • 2 lžíce kakao
  • sklenička cukr krupice
  • 1 šlehačka
  • máslo
  • 1 a 1/2 skleničky mouka hladká
  • 1 prášek do pečiva
  • ořechy vlašské

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V míse ušleháme rychle elektrickým šlehačem všechna tři celá vejce společně s cukrem do pevné pěny.
    Přisypeme oba druhy kakaa, pravé i instantní, promícháme a pak střídavě přiléváme po menších částech tekutou šlehačku, přisypáváme čokoládový pudinkový prášek a hladkou mouku smíchanou s jedním kypřicím práškem do pečiva. Vytvoříme těsto, které by mělo mít polotekutou konzistenci. Nesmí však být příliš řídké. Pomocí stěrky vlijeme připravené těsto do moukou nebo kokosem vysypané formy.


  2. krok2
    Povrch můžeme ještě poklást pro zlepšení chuti půlenými vlašskými ořechy. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 60 minut. Po upečení necháme bábovku asi 10 minut odpočinout, případně ji přikryjeme mělkým talířem. Uvolní se tak lépe z formy. Teprve pak bábovku vyklopíme na velký talíř.
  3. krok3
    Ozdobíme citronovou polevou, kterou si připravíme podle návodu na sáčku. Pro změnu můžeme bábovku zdobit i čokoládovou polevou, mléčnou nebo tmavou. Její příprava je snadná, neboť koupenou polevu rozehřejeme jen v teplé vodě

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Red velvet s podmáslím

Red velvet s podmáslím

Jako od cukrářky Aneta Woźnická, Litoměřice
Sladký život /08.06.18
Sněhové řezy s rybízem

Sněhové řezy s rybízem

Podle receptu

Valerie Pánkové z Prahy

Sladký život /08.06.18
Malinový dort s tvarohem

Malinový dort s tvarohem

Recept bez pečení

Podle receptu Libuše Veškové z Rakovníka

Sladký život /07.06.18
Horká láska

Horká láska

Monika Zachová, Tachov

Sladký život /07.06.18
Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /07.06.18
Malinové bochánky s marcipánem

Malinové bochánky s marcipánem

Vendula Malíková, Svitavy

Sladký život /06.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama