Reklama
Čokodrobenkový koláč
Fotogalerie:

Čokodrobenkový koláč

Zuzana Hošková

Protivín
Příprava vůbec není tak těžká, jak to vypadá.
Zuzana Hošková, Protivín

Ingredience

  • Čokoládová drobenka
  • 200 g mouka polohrubá
  • 100 g cukr krupice
  • 2 žloutek
  • 50 g kokos strouhaný
  • 50 g ořechy mleté
  • 2 lžíce kakao
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 120 g máslo
  • 1 lžička skořice
  • Náplň
  • 100 g cukr krupice
  • 2 cukr vanilkový
  • 1 pudink vanilkový
  • 2 hrsti ovoce
  • 2 vaničky tvaroh
  • 1 smetana zakysaná
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si připravíme dortovou formu a vyložíme její dno pečicím papírem. Pak si v míse smícháme všechny ingredience na čokoládovou drobenku: polohrubou mouku‚ cukr‚ oba žloutky‚ kokos‚ ořechy‚ kakao‚ kypřicí prášek‚ máslo a skořici. Přibližně dvě třetiny drobenky namačkáme na dno a do stran pečicí formy tak, aby vznikly okraje vysoké 3 cm. Zbytek drobenky si zatím necháme stranou na později.
  2. krok2 Na náplň všechny suroviny kromě 1 vanilkového cukru promícháme, nejlépe mixérem. Dále smícháme borůvky nebo jiné ovoce se zbylým vanilkovým cukrem.
  3. Půlku tvarohové náplně rozetřeme na namačkanou drobenku‚ na ni pak rozprostřeme borůvky a přikryjeme druhou půlkou tvarohové náplně. Nakonec koláč posypem zbytkem drobenky.
  4. Koláč pečeme v troubě na 150 °C přibližně hodinu. Střed upečeného koláče by se neměl rosolovitě třást. Po upečení necháme koláč vychladnout a teprve pak dortovou obruč opatrně sundáme (jde to celkem snadno). Vychladlý koláč můžeme ještě dále zdobit dle vlastní fantazie, například ho pomocí mašlovačky postříkáme rozpuštěnou čokoládou.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu