Stříška se vytvoří sama, pokud těsto více nahrneme doprostřed formy.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 100 g hera
- 120 g cukr moučka
- 3 vejce
- 200 g hladká mouka
- 1/2 balení prášek do pečiva
- mléko
- šťáva ze 2 citrónů
- kůra z jednoho citrónu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Změklý tuk rozetřeme s polovinou cukru, vmícháme žloutky, mléko, kůru a šťávu z 1 citrónu, mouku a nakonec sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme do vymaštěné chlebíčkové formy a kraje více nahrneme doprostřed. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 35 minut.
-
Vychladlý chlebíček nakrájíme na plátky (stříšky) a ozdobíme citrónovou polevou, kterou si vytvoříme smícháním moučkového cukru s citronovou šťávou.