Reklama
Císařský trhanec
Fotogalerie:

Císařský trhanec

Blanka Máchalová

Praha

Rakouskou specialitu mě naučila moje babička.

Blanka Máchalová, Praha

Ingredience

  • 250 g polohrubá mouka
  • 1 lžička sůl
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička nastrouhaná citronová kůra
  • 4 vejce
  • 500 ml mléko
  • 50 g máslo na pečení
  • 1 hrst rozinky v rumu
  • cukr moučka podle chuti
  • trocha kompotu nebo pikantní zavařeniny

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku, sůl, vanilkový cukr a citronovou kůru. Žloutky rozmícháme v mléce a přilijeme je k mouce. Vymícháme hladké těsto (podobné jako na lívance) a necháme je asi 15 minut odpočinout.

  2. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do těsta.

  3. krok3

    Na větší pánvi rozehřejeme část másla, vlijeme polovinu těsta, posypeme je rozinkami a přiklopíme pokličkou. Když je spodní strana opečená, roztrháme těsto na menší díly, obrátíme je, přidáme opět kousek másla, pocukrujeme moučkovým cukrem a opečeme dozlatova. Stejně připravíme i druhý trhanec.

  4. Na talíři pokapeme trhanec kompotem nebo rozmíchanou zavařeninou.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu