Reklama
Cirkusové řezy
Fotogalerie:

Cirkusové řezy

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto
Měla přijet na návštěvu moje malá neteř. Chtěla jsem se blýsknout něčím‚ co by ji opravdu zaujalo. A měla jsem úspěch.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 hrnek mléko vlažné
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 3 lžíce kokos strouhaný
  • 2 lžíce kakao
  • 1 ks malinový pudinkový prášek

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej‚ vlažné mléko a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Vzniklé těsto rozdělíme na tři části. Do první části zamícháme kokos (asi 3 lžíce)‚ do druhé části zapracujeme kakao a do třetího dílu těsta zamícháme malinový pudinkový prášek (můžeme přibarvit červeným potravinářským barvivem). Tak vzniknou tři těsta – bílé‚ hnědé a červené.
  3. Plech vymažeme a vysypeme. Těsta naplníme do zdobicích sáčků s velkými otvory a po pruzích je vytlačujeme na plech vedle sebe. Když máme spodní část hotovou‚ stejný postup opakujeme ještě jednou‚ jenom napříč‚ aby piškot nebyl moc nízký a aby při krájení tvořil mozaiku.
  4. Moučník vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 35–40 minut.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu