Reklama
Chlebíček s kandovaným ovocem
Fotogalerie:

Chlebíček s kandovaným ovocem

Jitka Poštová

Tábor

Je voňavý a hlavně příjemně vláčný. Můžeš ho polít bílou čokoládou.

Jitka Poštová, Tábor

Ingredience

  • Ingredience
  • 175 g rozpuštěné máslo
  • na vysypání formy hrubá mouka
  • 150 g mandlové plátky
  • 1 velké vejce (nebo 2 malá)
  • 180 g cukr krupice
  • 350 g hladká mouka
  • 2 lžičky kypřící prášek
  • 1 lžička sušená citronová kůra
  • 250 g syrová mrkev
  • 1 hrst směs kandovaného ovoce a rozinek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Na dno formy rozhodíme hrstku mandlových plátků.

  2. V míse smícháme vejce s cukrem a vyšleháme elektrickým šlehačem do zhoustnutí. Přidáme zchladlé přepuštěné máslo a opět zašleháme.

  3. Dále vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a citronovou kůru.

  4. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Nastrouhanou mrkev přidáme společně s kandovaným ovocem a pokrájenými rozinkami (trochu jich necháme stranou) do směsi. Vše promícháme.

  5. Připravenou směs přendáme do formy a posypeme plátky mandlí a rozinek. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 35 minut. V průběhu pečení zvýšíme teplotu na 180–200 °C, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Po upečení jej necháme ve formě asi pět minut odpočinout, pak ho vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout.

  6. Podáváme jej nakrájený na silnější plátky a posypaný cukrem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu