Cheescake na sušenkovém korpusu,
Veronika Janderová, Třebechovice pod Orebem
Ingredience
- 200 g karamelové sušenky
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 100 g máslo
- 600 g tvaroh
- 200 g Gervais (žervé)
- 100 g moučkový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 2 čajové lžičky citronová šťáva
- z jednoho citronu nastrouhaná kůra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sušenky rozdrtíme, máslo rozpustíme, vše smícháme dohromady a namačkáme do dortové formy (forma se ničím nevymazává ani se nedává pečící papír).
-
Tvaroh, žervé, cukr, vejce a citronovou šťávu vyšleháme elektrickým šlehačem a nalejeme na sušenkový korpus. Pečeme při 150 °C 60 minut.
-
Cheesecake se vychladí v ledničce a polévá se rozmačkaným a převařeným ovocem. Můžeme polévat jak teplým, tak i studeným.