Je to velmi lehký a lahodný moučník.
Daniela Ballayová, Nové Zámky
Ingredience
- 4 vejce
- 120 g cukr
- 100 g polohrubá mouka
- 1 vanilkový pudink
- 1 kypřicí prášek
- 1 sklenička džem
- 1 litr jahodový jogurt
- 1 plechovka jahodový kompot
- 120 g cukr
- 2 balíčky plátková želatina
- trocha mandlového likéru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s balíčkem pudinku a kypřicím práškem. Nakonec přidáme i tuhý sníh z bílků. Dáme péct. Ještě zatepla roládu stočíme a polovychladlou natřeme džemem.
-
Ve větší misce rozmícháme jogurt s cukrem a kousky jahod. Plátky želatiny dáme nabobtnat do trošky vody podle návodu. Šťávu z kompotu i s želatinou mírně ohřejeme a mícháme, dokud se nerozpustí. Do zchladlé želatinové směsi dáme pár lžic jogurtu, likér a až potom vše přidáme do jogurtové masy. Vychladlou roládu nakrájíme.
-
Misku vysteleme potravinářskou fólií. Vyložíme ji plátky rolády, a když jogurtová hmota mírně ztuhne‚ vlijeme ji do misky. Vložíme do chladničky, nejlépe na celou noc.