Reklama
Charlotta
Fotogalerie:

Charlotta

Daniela Ballayová

Nové Zámky

Je to velmi lehký a lahodný moučník.

Daniela Ballayová, Nové Zámky

Ingredience

  • 4 vejce
  • 120 g cukr
  • 100 g polohrubá mouka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 sklenička džem
  • 1 litr jahodový jogurt
  • 1 plechovka jahodový kompot
  • 120 g cukr
  • 2 balíčky plátková želatina
  • trocha mandlového likéru

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s balíčkem pudinku a kypřicím práškem. Nakonec přidáme i tuhý sníh z bílků. Dáme péct. Ještě zatepla roládu stočíme a polovychladlou natřeme džemem.

  2. Ve větší misce rozmícháme jogurt s cukrem a kousky jahod. Plátky želatiny dáme nabobtnat do trošky vody podle návodu. Šťávu z kompotu i s želatinou mírně ohřejeme  a mícháme, dokud se nerozpustí. Do zchladlé želatinové směsi dáme pár lžic jogurtu, likér a až potom vše přidáme do jogurtové masy. Vychladlou roládu nakrájíme.

  3. Misku vysteleme potravinářskou fólií. Vyložíme ji plátky rolády, a když jogurtová hmota mírně ztuhne‚ vlijeme ji do misky. Vložíme do chladničky, nejlépe na celou noc.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu