Reklama
České buchty
Fotogalerie:

České buchty

Ivana Bartušková

Bítovčice
Klasika je u nás stále hodně oblíbená.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 50 g cukr moučkový
  • 350 g mouka polohrubá
  • 200 ml mléko
  • 50 g máslo rozpuštěné
  • 1 žloutek
  • špetka sůl
  • na potření máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme zbylý cukr, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek spolu s vlažným mlékem, do kterého jsme rozkvedlali žloutek a sůl. Zaděláme těsto. Řádně ho propracujeme, až se na povrchu tvoří puchýřky. Potom poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, tvoříme placičky a plníme je tvarohovou nádivkou, povidly nebo makovou náplní dle vlastní chuti. Každý kousek dobře zabalíme a vytvarujeme. Pekáč vymastíme a naskládáme do něj buchty (po stranách potřeme máslem).
  3. Necháme kynout, pak pečeme při 170 °C asi 30 minut

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu