Reklama
České buchty
Fotogalerie:

České buchty

Ivana Bartušková

Bítovčice
Klasika je u nás stále hodně oblíbená.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 50 g cukr moučkový
  • 350 g mouka polohrubá
  • 200 ml mléko
  • 50 g máslo rozpuštěné
  • 1 žloutek
  • špetka sůl
  • na potření máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme zbylý cukr, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek spolu s vlažným mlékem, do kterého jsme rozkvedlali žloutek a sůl. Zaděláme těsto. Řádně ho propracujeme, až se na povrchu tvoří puchýřky. Potom poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, tvoříme placičky a plníme je tvarohovou nádivkou, povidly nebo makovou náplní dle vlastní chuti. Každý kousek dobře zabalíme a vytvarujeme. Pekáč vymastíme a naskládáme do něj buchty (po stranách potřeme máslem).
  3. Necháme kynout, pak pečeme při 170 °C asi 30 minut

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska
Sladký život /15.08.18
Čokoládové suflé s višněmi

Čokoládové suflé s višněmi

Pro milovníky čokolády

Podle receptu Lenky Víškové z Tišnova


Sladký život /13.08.18
Margot řezy s kokosem

Margot řezy s kokosem

Eliška Raková, Olomouc

Sladký život /11.08.18
Rybízový dortík

Rybízový dortík

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Sladký život /11.08.18
Nepečený dezert s ovocem

Nepečený dezert s ovocem

Lenka Ferencová, Jiříkov

Sladký život /10.08.18
Svěží dort s mascarpone

Svěží dort s mascarpone

Podle receptu

Veroniky Kuklové z Chebu

Sladký život /09.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama