Ingredience
- 500 g mouka hladká
- 2 žloutek
- 100 g cukr krupice
- 120 g máslo
- 30 g droždí
- 250 ml mléko
- lžička sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mléka a kvasnic si připravíme kvásek, přidáme lžičku soli. Necháme vzejít.
-
Mouku prosejeme, přidáme všechny zbylé suroviny a připravený kvásek a vypracujeme hladké těsto.
-
Necháme vykynout. Těsto můžeme po vykynutí i dvakrát znovu zamíchat, je poté jemnější.
-
Z vykynutého a promíchaného těsta tvoříme malé bochánky, které opět necháme trochu vykynout, a plníme je libovolnou náplní.
TIP: Do tvarohových a makových buchet můžeme přidat i rozinky nebo najemno nasekané vlašské ořechy. Při podávání posypeme moučkovým cukrem. Buchty také dobře chutnají, když je naplníš nutelou.