Reklama
České buchty
Fotogalerie:

České buchty

Věra Štajerová

Trutnov
Každá česká babička jistě ví, jak si poradit s přípravou tradičních buchet. Vždyť tento zlatý český poklad, který naplní vůní celou kuchyň, když ho vyndáváme ještě teplý z trouby, patří neodmyslitelně ke kouzelným schopnostem nás babiček. Však my víme, jak potěšit naše vnoučátka i odrostlé děti. Ráda se s tebou podělím o náš recept plný tajných ingrediencí, ať můžeš tento pohádkový pokrm vyčarovat i ty. Není to složité. Musíš ovšem přidat velkou dávku lásky, něhy a péče. Bez toho to nikdy nebude ono, ať se budeš snažit sebevíc.
Věra Štajerová, Trutnov

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 2 žloutek
  • 100 g cukr krupice
  • 120 g máslo
  • 30 g droždí
  • 250 ml mléko
  • lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z mléka a kvasnic si připravíme kvásek, přidáme lžičku soli. Necháme vzejít.
  2. krok2 Mouku prosejeme, přidáme všechny zbylé suroviny a připravený kvásek a vypracujeme hladké těsto.
  3. krok3 Necháme vykynout. Těsto můžeme po vykynutí i dvakrát znovu zamíchat, je poté jemnější.
  4. Z vykynutého a promíchaného těsta tvoříme malé bochánky, které opět necháme trochu vykynout, a plníme je libovolnou náplní.

    TIP: Do tvarohových a makových buchet můžeme přidat i rozinky nebo najemno nasekané vlašské ořechy. Při podávání posypeme moučkovým cukrem. Buchty také dobře chutnají, když je naplníš nutelou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu