Reklama
Reklama
Červená srdíčka
Fotogalerie:

Červená srdíčka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Miluji sladké a dokonce jsem ochotná kvůli svému mlsnému jazýčku něco upéct, i když mě jinak vaření zatím nebaví. Jelikož si mohu teď nakoupit čerstvé jahody, využívám je, kde se dá.
Tereza Vodová, Dobříš

Ingredience

  • Piškot
  • 1 lžíce máslo
  • 5 vejce
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • 200 g mouka hladká
  • 200 g med
  • Krém
  • 200 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 250 g máslo na krém
  • 125 g mandle
  • Želé
  • 4 balení želatina
  • šťáva jahodová

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky s medem našleháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vyšší plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
  2. Mandle oloupeme a nastrouháme najemno. Máslo utřeme dohladka a postupně přimícháme cukr, vanilkový cukr a mandle. Vzniklým krémem potřeme korpus. Dle návodu připravíme želé, které smícháme se šťávou z jahodového kompotu. Na korpus potřený krémem nalijeme želé, necháme ho ztuhnout a formičkou vykrajujeme srdíčka, která zdobíme rozkrojenou jahodou.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun
Sladký život /08.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Podle receptu

Terezy Martínkové z Frýdku-Místku

Sladký život /30.01.19
Řecký perník s melasou

Řecký perník s melasou

Martina Gabrielová, Brno

Sladký život /28.01.19
Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /27.01.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama