Reklama
Červená srdíčka
Fotogalerie:

Červená srdíčka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Miluji sladké a dokonce jsem ochotná kvůli svému mlsnému jazýčku něco upéct, i když mě jinak vaření zatím nebaví. Jelikož si mohu teď nakoupit čerstvé jahody, využívám je, kde se dá.
Tereza Vodová, Dobříš

Ingredience

  • Piškot
  • 1 lžíce máslo
  • 5 vejce
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • 200 g mouka hladká
  • 200 g med
  • Krém
  • 200 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 250 g máslo na krém
  • 125 g mandle
  • Želé
  • 4 balení želatina
  • šťáva jahodová

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky s medem našleháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vyšší plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
  2. Mandle oloupeme a nastrouháme najemno. Máslo utřeme dohladka a postupně přimícháme cukr, vanilkový cukr a mandle. Vzniklým krémem potřeme korpus. Dle návodu připravíme želé, které smícháme se šťávou z jahodového kompotu. Na korpus potřený krémem nalijeme želé, necháme ho ztuhnout a formičkou vykrajujeme srdíčka, která zdobíme rozkrojenou jahodou.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu