Ingredience
- Piškot
- 1 lžíce máslo
- 5 vejce
- 1/2 lžičky prášek do pečiva
- 200 g mouka hladká
- 200 g med
- Krém
- 200 g cukr moučkový
- 1 cukr vanilkový
- 250 g máslo na krém
- 125 g mandle
- Želé
- 4 balení želatina
- šťáva jahodová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky s medem našleháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vyšší plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
-
Mandle oloupeme a nastrouháme najemno. Máslo utřeme dohladka a postupně přimícháme cukr, vanilkový cukr a mandle. Vzniklým krémem potřeme korpus. Dle návodu připravíme želé, které smícháme se šťávou z jahodového kompotu. Na korpus potřený krémem nalijeme želé, necháme ho ztuhnout a formičkou vykrajujeme srdíčka, která zdobíme rozkrojenou jahodou.