Reklama
Černobílé řezy
Fotogalerie:

Černobílé řezy

Lenka Petelíková

Mokropsy
Nejen že vypadají efektně, ale jsou i velmi chutné a vláčné, asi proto je děti přímo milují. Vděčným překvapením jsou pro každou návštěvu, která bude na tuto lahůdku jistě dlouho vzpomínat.
Lenka Petelíková, Mokropsy

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 ml mléko
  • dle chuti cukr moučkový na posypání
  • 4 vejce
  • 120 g cukr krupice
  • 75 g mouka polohrubá
  • 70 g moučka škrobová
  • 2 lžíce kakao
  • špetka sůl
  • Krém:
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 180 g máslo
  • 1/2 sáčku pudink vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce rum

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z vajec, cukru, mouky, škrobové moučky, kakaa a soli ušleháme řidší těsto, které naneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 ˚C asi 10 minut.
  2. krok2 Upečený plát opatrně vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odlepíme papír a necháme vychladnout. Zatím připravíme krém. Polovinu mléka svaříme, ve druhé rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání minutu povaříme. Změklé máslo utřeme s cukry, přidáme chladný pudink a nakonec rum. Ušleháme do hladka a necháme v lednici pořádně vychladit.
  3. krok3 Těsto podélně rozkrojíme na tři stejné díly. Na jeden naneseme polovinu krému, přiklopíme druhým, naneseme zbylý krém a nakonec přiklopíme posledním plátem těsta. Pocukrujeme a nakrájíme.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama