Reklama
Černobílé řezy
Fotogalerie:

Černobílé řezy

Lenka Petelíková

Mokropsy
Nejen že vypadají efektně, ale jsou i velmi chutné a vláčné, asi proto je děti přímo milují. Vděčným překvapením jsou pro každou návštěvu, která bude na tuto lahůdku jistě dlouho vzpomínat.
Lenka Petelíková, Mokropsy

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 ml mléko
  • dle chuti cukr moučkový na posypání
  • 4 vejce
  • 120 g cukr krupice
  • 75 g mouka polohrubá
  • 70 g moučka škrobová
  • 2 lžíce kakao
  • špetka sůl
  • Krém:
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 180 g máslo
  • 1/2 sáčku pudink vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce rum

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z vajec, cukru, mouky, škrobové moučky, kakaa a soli ušleháme řidší těsto, které naneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 ˚C asi 10 minut.
  2. krok2 Upečený plát opatrně vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odlepíme papír a necháme vychladnout. Zatím připravíme krém. Polovinu mléka svaříme, ve druhé rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání minutu povaříme. Změklé máslo utřeme s cukry, přidáme chladný pudink a nakonec rum. Ušleháme do hladka a necháme v lednici pořádně vychladit.
  3. krok3 Těsto podélně rozkrojíme na tři stejné díly. Na jeden naneseme polovinu krému, přiklopíme druhým, naneseme zbylý krém a nakonec přiklopíme posledním plátem těsta. Pocukrujeme a nakrájíme.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu