Ingredience
- Těsto:
- 200 ml mléko
- dle chuti cukr moučkový na posypání
- 4 vejce
- 120 g cukr krupice
- 75 g mouka polohrubá
- 70 g moučka škrobová
- 2 lžíce kakao
- špetka sůl
- Krém:
- 2 lžíce cukr moučkový
- 180 g máslo
- 1/2 sáčku pudink vanilkový
- 1 cukr vanilkový
- 1 lžíce rum
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z vajec, cukru, mouky, škrobové moučky, kakaa a soli ušleháme řidší těsto, které naneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 ˚C asi 10 minut.
-
Upečený plát opatrně vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odlepíme papír a necháme vychladnout. Zatím připravíme krém. Polovinu mléka svaříme, ve druhé rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání minutu povaříme. Změklé máslo utřeme s cukry, přidáme chladný pudink a nakonec rum. Ušleháme do hladka a necháme v lednici pořádně vychladit.
-
Těsto podélně rozkrojíme na tři stejné díly. Na jeden naneseme polovinu krému, přiklopíme druhým, naneseme zbylý krém a nakonec přiklopíme posledním plátem těsta. Pocukrujeme a nakrájíme.