Reklama
Celozrnný tvarohový dort
Fotogalerie:

Celozrnný tvarohový dort

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Zdravější verze dortové klasiky.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 3 vejce
  • 6é g celozrnná mouka
  • 3 lžíce třtinový cukr
  • 1/2 balení kypřící prášek
  • 2 ks měkký tvaroh
  • 1 nízkotučná smetana
  • 7 g agaru
  • ovoce dle chuti-nejlépe kiwi,jahody,banán
  • želatina

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme hustý sníh, do něj opatrně zamícháme cukr a žloutky a nakonec mouku s kypřícím práškem do pečiva. Korpus vylijeme do vysypané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Po upečení necháme korpus dobře vychladnout!

  2. Tvaroh ušleháme se smetanou (kdo má radši sladší chuť, může přisladit i tvaroh, není to však nezbytně nutné díky ovoci). Agar si rozpustíme ve 100 ml vody, necháme jej projít varem a vzniklou hmotu zašleháme do tvarohu, který se nám díky tomu krásně zahustí. Ovoce si nakrájíme na kousky a podle návodu si připravíme želatinu.

  3. Jakmile korpus vychladne, dáme na něj připravenou tvarohovou vrstvu, kterou rovnoměrně rozetřeme. Poklademe nakrájeným ovocem a na závěr vše zalijeme připravenou želatinou. Necháme ztuhnout v lednici a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu