Na perník si můžeš udělat i čokoládovou polevu, není ale nutná.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 3 hrnky celozrnná mouka
- 2 a 1/2 hrnku vlažné mléko
- 2 lžíce kakao
- 1 hrnek třtinový cukr
- 1 kypřící prášek do perníku
- 50 ml olej
- ovocná marmeláda (nejlépe domácí)
- kokos
- 2 vejce
- 1 lžíce perníkové koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse smícháme mouku, koření a kypřící prášek a zlehka promícháme. Poté k mouce přidáme vejce, třtinový cukr, mléko a olej a vše pořádně promícháme. Hotové těsto vlijeme do menšího pekáčku, který jsme si předem vyložili pečícím papírem a pečeme cca 30-40 minut při 180 °C.
-
Po upečení necháme perník vychladnout a poté ho podélně rozkrojíme nožem. Spodní část perníku potřeme oblíbenou marmeládou a tuto marmeládovou vrstvu následně posypeme mletým kokosem. Pak už jen přiklopíme vršek perníku zpět.