Reklama
Celozrnné medovníky
Fotogalerie:

Celozrnné medovníky

Zuzka Skoumalová

Klučov

Peču je při slavnostních příležitostech.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 50 g hera
  • 70 g med
  • 40 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 ml mléko
  • 140 g celozrnná mouka
  • 120 g hladká mouka
  • 20 g sójová mouka
  • 1/2 lžičky soda
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • mléko na potření
  • na smočení mleté ořechy, vločky nebo sezamová semínka
  • Náplň:
  • 400 ml voda
  • špetka soli
  • 190 g celozrnná mouka
  • 140 g máslo
  • 80 g cukr
  • 70 g med
  • rum podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. e vodní lázni rozpustíme tuk, med, přidáme cukr, vanilkový cukr, mléko, řádně promícháme a odstavíme z vodní lázně. Na válu připravíme mouku se sodou, skořicí a špetkou soli, přidáme ještě vlažnou směs, vypracujeme vláčné těsto a necháme je půl hodiny odpočívat přikryté nádobou.

  2. Vyválíme tenký plát (zhruba 4 mm), vykrájíme kolečka, polovinu z nich potřeme mlékem a smočíme je v ořeších, ovesných vločkách nebo sezamových semínkách. Pečeme na vymazaném plechu při 220 °C dozlatova.

  3. Připravíme si náplň: z vody, soli a celozrnné mouky opražené nasucho uvaříme hustou kaši. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Po částech přidáváme med a rum, nakonec vešleháme po lžících vychladlou kaši. Směsí plníme kolečka a necháme 3–5 dnů odležet.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu