Reklama
Cantuccini
Fotogalerie:

Cantuccini

Dominik Jirsa

Praha

Voňavý moučník, který si dospělí mohou namáčet do dezertního vína.

Dominik Jirsa, 12 let, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 vejce
  • 250 g cukr
  • 100 g lísková jádra
  • 100 g neloupené mandle
  • 1/2 kypřící prášek
  • 250 g hladká mouka
  • na ozdobení šlehačka a jahody
  • trocha máslo na potření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme lískové ořechy a neloupané mandle. Pak vmícháme kypřicí prášek a hladkou mouku.

  2. krok2

    Ze směsi vypracujeme dva stejné válečky, které potřeme rozehřátým máslem. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 minut. Ještě teplé je nakrájíme na stejně široké kousky a necháme vystydnout.

  3. krok3

    Dětem je nejlepší cantuccini podávat ozdobené čerstvým ovocem a šlehačkou, jinak si každý může své cantuccini ozdobit sám podle vlastní fantazie.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu