Voňavý moučník, který si dospělí mohou namáčet do dezertního vína.
Dominik Jirsa, 12 let, Praha
Ingredience
- Ingredience
- 2 vejce
- 250 g cukr
- 100 g lísková jádra
- 100 g neloupené mandle
- 1/2 kypřící prášek
- 250 g hladká mouka
- na ozdobení šlehačka a jahody
- trocha máslo na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme lískové ořechy a neloupané mandle. Pak vmícháme kypřicí prášek a hladkou mouku.
-
Ze směsi vypracujeme dva stejné válečky, které potřeme rozehřátým máslem. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 minut. Ještě teplé je nakrájíme na stejně široké kousky a necháme vystydnout.
-
Dětem je nejlepší cantuccini podávat ozdobené čerstvým ovocem a šlehačkou, jinak si každý může své cantuccini ozdobit sám podle vlastní fantazie.