Reklama
Bystřický vdolec
Fotogalerie:

Bystřický vdolec

Libor Velan

Bystřice pod Lopeníkem

Jsou o něco větší než klasické vdolky.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 ml mléko
  • 50 g kvasnice
  • 2 lžičky cukr
  • 125 g máslo
  • 4 žloutky
  • 100 ml šlehačka
  • 500 g polohrubá výběrová mouka
  • špetka soli
  • 150 g tuk
  • První náplň:
  • 3 kostky tvaroh
  • 1 vanilkový pudink
  • trocha rozinek
  • podle potřeby rum
  • trocha cukru
  • špetka soli
  • vanilkový lusk
  • 1 lžíce citronová kůra
  • Druhá náplň:
  • 200 g povidla
  • špetka badiánu
  • Drobenka:
  • 50 g hrubá mouka
  • 50 g přepuštěné máslo
  • 40 g cukr moučka
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka, kvasnic a cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít. Utřeme máslo se žloutky a přilijeme šlehačku. Do mísy dáme mouku, přidáme utřené máslo, špetku soli a kvásek. Vypracujeme těsto, které rozválíme na silnější plát. Na něj nastrouháme tuk a plát přeložíme na třetiny. Ručně převálíme a těsto opět přeložíme a válíme. Výsledný plát by měl být silný 5–8 milimetrů. Těsto nakrájíme nožem na čtverce.

  2. Tvaroh smícháme s pudinkem, rozinkami namočenými v rumu (nejlépe den dopředu) a cukrem. Řádně promícháme a dochutíme solí, vanilkou a citronovou kůrou. Z této náplně uděláme kuličky, položíme je do středu čtverců a pečlivě zabalíme.

  3. Smícháme povidla s mletým badyánem. Uprostřed vdolce uděláme prsty důlek a přidáme povidla. Posypeme drobenkou z mouky, cukru a přepuštěného másla. Okraje potřeme vejcem. Pečeme v  předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu