Ingredience
- Těsto:
- 1 kostka droždí
- 70 g cukr krupice
- 500 g mouka hladká
- 1 vejce
- špetka sůl
- 200 ml mléko
- 1 cukr vanilkový
- 100 g máslo rozpuštěné
- Náplň:
- 1 cukr vanilkový
- olej na potření
- 150 g cukr moučkový
- 250 g tvaroh polotučný
- 1 vejce
- 1 pudink vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hladkou mouku nasypeme do větší mísy. Uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zasypeme ho trochou cukru, zalijeme teplým mlékem a poprášíme moukou. Zakryjeme čistou utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek.
-
Přidáme zbylý cukr, celé vejce, špetku soli, rozehřáté máslo a vanilkový cukr. Zpracujeme těsto, poprášíme ze všech stran moukou a opět zakryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout asi 1,5 hodiny.
-
Zatím připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a vejcem.
-
Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na kousky o velikosti asi meruňky.
-
Jednotlivé kousky v dlani splácneme, naplníme zhruba 1 lžičkou tvarohové náplně, okraje pořádně přitiskneme a každý balíček namočíme do misky s olejem. Klademe vedle sebe na pekáč.
-
Buchty pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C, než pěkně zezlátnou. Hotové buchty posypeme moučkovým cukrem.
TIP: Do náplně přidej strouhanou kůru z omytého citronu.