Ingredience
- 500 ml mléko
- 42 g droždí
- sůl
- 240 g cukr krupice
- 1 kg mouka hladká
- 3 žloutek
- 400 g nutela
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Do mísy prosijeme mouky, přisypeme sůl, cukr a citronovou kůru a vše promícháme. Přidáme žloutky, rozpuštěnou heru a vlijeme vzešlý kvásek. Vše zpracujeme v hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
-
Z těsta vyválíme obdélníky (velikost podle toho, jak velké buchty chceme mít) a potřeme je vrstvou nutely. Z obdélníků vytvoříme buchty, pozor, nutela by neměla nikde vytékat. Pekáč vymastíme a volně vkládáme buchty, které ještě po celém obvodu potřeme tukem. Necháme 10 minut nakynout a pečeme v troubě při 175 °C dozlatova. Buchty necháme vychladnout a pocukrujeme.