Reklama
Buchtičky s krémem
Fotogalerie:

Buchtičky s krémem

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Nejoblíbenější jídlo mnoha dětí i dospělých.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • Ingredience
  • 300 g polohrubá mouka
  • 50 g cukr krystal
  • 20 g droždí
  • 125 ml mléko
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rum
  • 3 žloutek
  • 50 g máslo
  • špetka sůl
  • 1 lžička cukr moučka
  • na potření máslo
  • Krém
  • 1 l mléko
  • 2 vanilkový pudink
  • 2 vanilkový cukr
  • 2 žloutek
  • 1/2 lžičky vanilka
  • dle chuti cukr

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do misky dáme droždí‚ lžičku cukru moučky a utřeme. Přidáme 125 ml vlažného mléka a 3 lžíce polohrubé mouky‚ vše promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek.

  2. Do druhé misky vyklepneme tři žloutky‚ přidáme máslo‚ krystalový cukr a vše ušleháme ručním šlehačem. Ke žloutkové směsi přidáme rum‚ vanilkový cukr‚ špetku soli‚ mouku‚ kvásek a zaděláme těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme kynout.

  3. Z vykynutého těsta děláme na vále malé buchtičky‚ které narovnáme do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáčku. Buchtičky ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem. Necháme je ještě chvíli vykynout a potom pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15–20 minut.

  4. Do hrnce nalijeme mléko‚ ve kterém rozmícháme vanilkové pudinky‚ vanilkové cukry‚ cukr‚ vanilku a žloutky. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud krém nezhoustne.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu