Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3630 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 340 g
Tuky 228 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečná buchta je nenáročná na přípravu. Nejnáročnější částí bude očistit a nastrouhat jablka. Zbytek je už opravdu brnkačka. Zvládnete ji bez míchání těsta a bez bytečného nádobí.

Suroviny

krupice 1 hrnek
cukr ½ hrnku
máslo 120 g

Postup

1

Jablka očistěte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

V misce smíchejte krupici s nahrubo mletými ořechy nebo mandlemi a cukrem.

3

Menší hluboký pekáček nebo misku z jenského skla dobře vymazte povoleným máslem.

4

Na dno pekáče rovnoměrně vysypte asi třetinu sypké směsi. Na ni rozprostřete polovinu nastrouhaných jablek. Potom opět vrstvu sypké směsi, jablka a zakonťte zbytkem sypkýcy surovin.

5

Na vrch jablečné buchty po celém povrchu nakraďte asi na milimetr až dva tlusté plátky másla.

6

Buchtu dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 30-40 minut. Máslo roztaje a na povrchy buchty vytvoří s oslazenými ořechy sladkou karamelovou kůrku.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: Ivana

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč