Příprava zabere dost času, ale stojí za to!
Iva Líbová, Praha
Ingredience
- Těsto:
- 230 g máslo
- 230 g hladká mouka
- 750 ml voda
- 9 ks vejce
- špetka soli
- Náplň 1:
- 250 g máslo
- 2 balíčky karamelový puding
- 750 ml mléko
- 2 lžíce cukr moučka
- Náplň 2:
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač
- dle chuti cukr
- Poleva:
- 250 g cukr krupice
- 250 ml smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme máslo pokrájené na kusy a lehce osolíme. Vaříme do rozpuštění másla. Za stálého vaření vmícháme všechnu mouku. Vaříme asi 5 minut, dokud se těsto nepřilepuje k hrnci. Odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme vejce jedno po druhém.
-
Těsto rozdělíme na 2 části a každou zvlášť upečeme (každá asi 35 minut a prvních 15 minut troubu neotvíráme). Upečené korpusy necháme vychladnout. Mezitím uvaříme pudink s mlékem. Máslo s cukrem vyšleháme a přidáme vychladlý puding, dle chuti dosladíme. Dále si připravíme šlehačku, kterou vyšleháme se ztužovačem a trochou cukru. Hotové vychladlé korpusy pomažeme pudinkovou směsí, na to natřeme šlehačku a navrch položíme druhé těsto.
-
Uvaříme si polevu. Cukr necháme zkaramelizovat a když je rozpuštěný, přilijeme po částech horkou smetanu - pozor, dost to vzkypí! Vaříme, dokud není poleva zcela rozpuštěná a bez hrudek. Pokud by byla hodně hustá, přilijeme ještě trochu smetany. Moučník polevou polijeme a necháme chladit nejlépe přes noc.