Reklama
Buchta větrník
Fotogalerie:

Buchta větrník

Iva Líbová
Iva Líbová
Praha

Příprava zabere dost času, ale stojí za to!

Iva Líbová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 230 g máslo
  • 230 g hladká mouka
  • 750 ml voda
  • 9 ks vejce
  • špetka soli
  • Náplň 1:
  • 250 g máslo
  • 2 balíčky karamelový puding
  • 750 ml mléko
  • 2 lžíce cukr moučka
  • Náplň 2:
  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač
  • dle chuti cukr
  • Poleva:
  • 250 g cukr krupice
  • 250 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme máslo pokrájené na kusy a lehce osolíme. Vaříme do rozpuštění másla. Za stálého vaření vmícháme všechnu mouku. Vaříme asi 5 minut, dokud se těsto nepřilepuje k hrnci. Odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme vejce jedno po druhém.
  2. Těsto rozdělíme na 2 části a každou zvlášť upečeme (každá asi 35 minut a prvních 15 minut troubu neotvíráme). Upečené korpusy necháme vychladnout. Mezitím uvaříme pudink s mlékem. Máslo s cukrem vyšleháme a přidáme vychladlý puding, dle chuti dosladíme. Dále si připravíme šlehačku, kterou vyšleháme se ztužovačem a trochou cukru. Hotové vychladlé korpusy pomažeme pudinkovou směsí, na to natřeme šlehačku a navrch položíme druhé těsto.

  3. Uvaříme si polevu. Cukr necháme zkaramelizovat a když je rozpuštěný, přilijeme po částech horkou smetanu - pozor, dost to vzkypí! Vaříme, dokud není poleva zcela rozpuštěná a bez hrudek. Pokud by byla hodně hustá, přilijeme ještě trochu smetany. Moučník polevou polijeme a necháme chladit nejlépe přes noc.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu