Lehká, nadýchaná, vonící máslem a ovocem.
Václav Spal, Rakovník
Ingredience
- 150 g máslo
- 200 g moučkový cukr
- 6 ks vejce
- 200 g polohrubá mouka
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 3 ks vanilinový cukr
- 1 lžíce cukr krupice
- dle chuti směs ovoce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a se žloutky do hladké pěny. Po lžících postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny.
-
Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech (25 x 35 cm). Ovoce omyjeme a promícháme s vanilinovým a krupicovým cukrem a navrstvíme na těsto. Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 30 minut. Podle chuti po vychladnutí buď pocukrujeme nebo dozdobíme šlehačkou.