Ingredience
- Těsto:
- 1 hrnek cukr krupice
- 3 vejce
- 3/4 hrnku olej
- 2 hrnky mouka polohrubá
- 1 prášek do pečiva
- 3/4 hrnku mléko
- 1 kg švestky
- Drobenka:
- 100 g mouka polohrubá
- 100 g cukr krupice
- 100 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cukr a vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a ještě chvíli šleháme.
-
Přidáme mouku a kypřicí prášek, přilijeme mléko a zašleháme, aby v těstě nebyly hrudky.
-
Zhotovíme drobenku. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe švestkami a posypeme drobenkou. Pečeme asi 30 minut na 170 °C. Vychladlý koláč pocukrujeme.