Reklama
Brusinkové košíčky
Fotogalerie:

Brusinkové košíčky

Jiřina Knížková

Praha
Je to moc dobré a křehké cukroví, kterému skvělou chuť dodá brusinkový kompot. V naší rodině patří k nejoblíbenějším.
Jiřina Knížková, Praha

Ingredience

  • 50 g ořechy
  • 1/2 bílek
  • 1/2 citronová šťáva
  • 70 g máslo na krém
  • 60 g cukr na krém
  • 90 g cukr na polevu
  • 1/8 l kompot brusinkový
  • 1/2 bílek na krém
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 100 g cukr krupice
  • 1 vejce
  • 90 g máslo
  • 80 g cukr moučkový
  • 180 g mouka hladká
  • 1 lžíce teplá voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce, mleté ořechy, mouku a vypracujeme ručně těsto, které dáme odležet do lednice. Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Odpočatým těstem plníme košíčky asi z 1/3 a pečeme při 150 °C dorůžova. Po vychladnutí košíčky vyklepneme.
  2. krok2 Brusinkový kompot, cukr a bílek ušleháme do pěny. Tou plníme košíčky do 2/3.
  3. krok3 Čokoládová náplň: Tabulku čokolády dáme změknout, přidáme cukr, vejce a třeme. Po chvíli přidáme změklé máslo a třeme do zhoustnutí. Naplníme zbylý prostor košíčků. 
  4. Citronová poleva: Cukr s citronovou šťávou a horkou vodou ušleháme a hotové košíčky nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu