Brusinky dodají pikantní nakyslou chuť.
Petra Chmelíková, Praha
Ingredience
- 3 vejce
- 90 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička citronová šťáva
- 90 g hladká mouka
- 1 lžíce pravé kakao
- 1 lžíce vanilkový pudink nebo škrob
- trocha marmelády
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač
- 2 lžíce brusinky ze skla
- 1 bílá čokoláda
- 1 tmavá čokoláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce, cukr a vanilkový cukr s citronovou šťávou smícháme a šleháme asi dvě minuty. Pak ručně přimícháme prosátou hladkou mouku, kakao a vanilkový pudink. Na plech dáme pečicí papír a rovnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby předehřáté na 200–220 °C a pečeme 3–5 minut. Po upečení necháme plát vychladnout.
-
Sundáme papír, potřeme marmeládou a ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Přidáme brusinky. Pak plát stočíme. Dáme na 30 minut do mrazáku. Potáhneme bílou čokoládou a přestříkáme tmavou čokoládou.