Podle receptu
Sáry Fučíkové z Trutnova
Ingredience
- 60 ml panenského olivového oleje
- 230 g tmavé čokolády (70 % kakaa)
- 150 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 2 vejce + 1 žloutek
- 30 g polohrubé mouky
- 1 lžička instantní kávy
- 1/4 lžičky kypřicího prášku
- špetka soli
- 100 g nahrubo nasekaných kešú a pistácií
- 1 lžička hrubé mořské soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Olej a všechnu nalámanou čokoládu vložíme do hrnce a rozpustíme ji ve vodní lázni.
-
Následně do směsi vmícháme třtinový i vanilkový cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
-
Pak postupně zašleháme vejce, mouku smíchanou s kávou, kypřicím práškem a solí.
-
Pečicím papírem vyložíme menší pekáček, papír potřeme olejem, čokoládovou směs do pekáčku nalijeme, rozetřeme stěrkou a povrch posypeme nasekanými ořechy a solí.
-
Pečeme při 175 °C asi 30 minut. Než budeme brownies krájet, necháme dezert vychladnout.