Ingredience
- 3 starší houska
- 500 ml mléko
- 1 pudink vanilkový
- 80 g cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
- 4 vejce
- špetka skořice
- 1 lžička máslo
- 1 plechovka broskve kompotované
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem‚ necháme 20 minut nasáknout.
-
Vejce rozkvedláme s cukrem a vanilkovým pudinkem. Ovoce nakrájíme na menší kousky.
-
Zahřejeme troubu asi na 180 °C. Zapékací misku vymažeme máslem. Smícháme v mléce namočené housky s vaječnou směsí a ovocem a urovnáme do zapékací misky. Posypeme vanilkovým cukrem a skořicí. Pečeme dozlatova přibližně 1 hodinu.