Reklama
Broskvový nákyp
Fotogalerie:

Broskvový nákyp

Lenka Bocková

Liberec
Výborný ovocný nákyp s pudinkem milují všechny děti. Ovoce můžeme použít jakékoliv‚ výborný je i se švestkami.
Lenka Bocková, Liberec

Ingredience

  • 3 starší houska
  • 500 ml mléko
  • 1 pudink vanilkový
  • 80 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 4 vejce
  • špetka skořice
  • 1 lžička máslo
  • 1 plechovka broskve kompotované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem‚ necháme 20 minut nasáknout.
  2. Vejce rozkvedláme s cukrem a vanilkovým pudinkem. Ovoce nakrájíme na menší kousky.
  3. Zahřejeme troubu asi na 180 °C. Zapékací misku vymažeme máslem. Smícháme v mléce namočené housky s vaječnou směsí a ovocem a urovnáme do zapékací misky. Posypeme vanilkovým cukrem a skořicí. Pečeme dozlatova přibližně 1 hodinu.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu