K nedělní kávičce si upeč tuhletu dobrotu.
Dagmar Pecmannová, Karviná-Ráj
Ingredience
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 hrnek mléko
- 3 vejce
- 1/2 hrnku Olej
- 2 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3 vaničky tvaroh
- 1 kostka máslo
- 1 velká plechovka broskvový kompot
- 1 tyčinka margot
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy, vyšleháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout.
-
Z másla a tvarohu si vyšleháme krém. Trochu krému si odebeme na ozdobení. Do zbytku krému si lehce zamícháme nadrobno nakrájené 2 půlky broskví. Natřeme na korpus.
-
Posypeme nastrouhanou čokoládou Margot a dáme uležet do lednice. Jednotlivé kousky zdobíme krémem a plátkem broskve.