Je lepší použít kompot než čerstvé broskve.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Ingredience
- 1 balíček listové těsto
- 1 broskvový kompot
- 250 g měkký tvaroh
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukr moučka
- 250 ml šlehačka
- 200 g zakysaná smetana
- 1 sáček želatinový ztužovač
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těsto rozdělíme na 2 poloviny, které vyválíme do velikosti plechu. Dáme na pečicí papír a upečeme.
-
Broskve scedíme, pokrájíme na kostičky. Do mísy dáme tvaroh, cukr a přidáme ušlehanou smetanu. Vše smícháme dohladka. Nakonec zašleháme zakysanou smetanu.
-
Do velké mísy vysypeme ztužovač a zalijeme 150 ml kompotové šťávy – šleháme asi 1/2 minuty. Vmícháme 2 lžíce tvarohové hmoty a pak po částech zbytek. Nakonec vmícháme také připravené pokrájené broskve. Tuto hmotu natřeme na plát upečeného těsta a přikryjeme druhým plátem. Zlehka přimáčkneme a dáme ztuhnout.