Nejlepší jsou ještě vlažné.
Jana Machová, Korouhev
Ingredience
- 1. Těsto:
- 2 hrnky hladká mouka
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek vlažné mléko
- 1/2 hrnku olej
- 2 vejce
- kapka rum
- 2. Těsto:
- 2 ks tvaroh vanička
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukr moučka
- 1 vanilkový puding
- 2 vejce
- 1 hrnek mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Těsto: Celá vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, rum, prášek do pečiva a hladkou mouku. Vše vyšleháme ručním šlehačem.
2. Těsto: Všechny přísady zpracujeme v řídké těsto.
-
Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme cca polovinu prvního těsta. Na to nalejeme celé druhé tvarohové těsto. Poté poklademe ovocem - kouskami broskví (nakrájené na drobné kostečky nebo plátky).
-
Zbytkem prvního těsta zalijeme broskve a dáme péct do trouby na 150 °C. Pečeme asi hodinu, pro jistotu propíchneme špejlí.