Ingredience
- Těsto
- 420 g mouka hladká
- 280 g cukr krupice
- 1 lžička amonia
- 5 žloutek
- Krém
- 250 g máslo
- 250 g cukr moučkový
- 2-3 lžíce kakao
- 4-7 lžic mléko
- 1 lžíce solamyl
- Ozdobení
- kokos strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Amonium (cukrářské kvasnice) rozpustíme ve dvou lžících vody (podle potřeby). Cukr se žloutky utřeme, pak přidáme mouku a zpracujeme v tužší těsto. Na vále vyválíme plát a vykrajujeme kolečka (průměr 3 cm). Pečeme ve vyhřáté troubě do zrůžovění a vypouknutí korpusů (10 minut). Ihned vykrájíme středy korpusů (ze strany od plechu). Plníme je našlehanou šlehačkou a spojujeme dva k sobě. Potřeme je krémem a obalíme v kokosu nebo granku.