Reklama
Borůvkový nepečený dort
Fotogalerie:

Borůvkový nepečený dort

Lenka Paulusová

Litomyšl
Tři patra samých dobrot se spojí do báječné chuti, která zavoní uplynulým létem. Pro opravdové labužníky!
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • Korpus
  • 2 balení sušenky BeBe čokoládové
  • 3 lžíce mléko
  • 100 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • cukr moučkový na posypání
  • Náplň
  • 250 ml smetana
  • 2 kelímky smetana zakysaná
  • 150 g cukr moučkový
  • 2 plátky želatina
  • 200 g borůvky mražené
  • Zdobení
  • 1 sáček želé dortové
  • 100 g borůvky mražené

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme korpus. Sušenky vložíme do igelitového sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme na jemnou drobenku. Přidáme mléko a smícháme se změklým máslem. ­
  2. krok2 Dor­tovou formu vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a hmotu namačkáme na dno formy. V chladničce necháme tuhnout asi 30 minut. Zatím připravíme náplň tak, že smetanu ušleháme, přidáme zakysanou smetanu a cukr. Přimícháme 200 g rozmra­žených borůvek.
  3. krok3 Plátkovou želatinu připravíme dle návodu na sáčku a nalijeme ji za stálého míchání do šlehačkové hmoty. Ná­plň rozetřeme na připravený korpus a necháme opět v lednici tuhnout asi 2 hodiny.
  4. krok4 Nakonec připravíme dle návodu červené dortové želé, do kterého zamícháme zbytek rozmražených borůvek a nalijeme ho na dort. Opět necháme v chladu ztuhnout. Nakonec můžeme ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat... Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce
Sladký život /22.05.18
Svěží piškotový dortík

Svěží piškotový dortík

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Sladký život /21.05.18
Avokádová pěna s jahodami

Avokádová pěna s jahodami

Dana Přibylová, Praha

Sladký život /21.05.18
Dárek z lásky

Dárek z lásky

Pavel Štrougal, Ústí n. Labem

Sladký život /21.05.18
Griotkové tiramisu

Griotkové tiramisu

Helena Vlková, Liberec

Sladký život /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama