Reklama
Borůvkový nepečený dort
Fotogalerie:

Borůvkový nepečený dort

Lenka Paulusová

Litomyšl
Tři patra samých dobrot se spojí do báječné chuti, která zavoní uplynulým létem. Pro opravdové labužníky!
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • Korpus
  • 2 balení sušenky BeBe čokoládové
  • 3 lžíce mléko
  • 100 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • cukr moučkový na posypání
  • Náplň
  • 250 ml smetana
  • 2 kelímky smetana zakysaná
  • 150 g cukr moučkový
  • 2 plátky želatina
  • 200 g borůvky mražené
  • Zdobení
  • 1 sáček želé dortové
  • 100 g borůvky mražené

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme korpus. Sušenky vložíme do igelitového sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme na jemnou drobenku. Přidáme mléko a smícháme se změklým máslem. ­
  2. krok2 Dor­tovou formu vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a hmotu namačkáme na dno formy. V chladničce necháme tuhnout asi 30 minut. Zatím připravíme náplň tak, že smetanu ušleháme, přidáme zakysanou smetanu a cukr. Přimícháme 200 g rozmra­žených borůvek.
  3. krok3 Plátkovou želatinu připravíme dle návodu na sáčku a nalijeme ji za stálého míchání do šlehačkové hmoty. Ná­plň rozetřeme na připravený korpus a necháme opět v lednici tuhnout asi 2 hodiny.
  4. krok4 Nakonec připravíme dle návodu červené dortové želé, do kterého zamícháme zbytek rozmražených borůvek a nalijeme ho na dort. Opět necháme v chladu ztuhnout. Nakonec můžeme ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu