Reklama
Reklama
Borůvkový nepečený dort
Fotogalerie:

Borůvkový nepečený dort

Lenka Paulusová

Litomyšl
Tři patra samých dobrot se spojí do báječné chuti, která zavoní uplynulým létem. Pro opravdové labužníky!
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • Korpus
  • 2 balení sušenky BeBe čokoládové
  • 3 lžíce mléko
  • 100 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • cukr moučkový na posypání
  • Náplň
  • 250 ml smetana
  • 2 kelímky smetana zakysaná
  • 150 g cukr moučkový
  • 2 plátky želatina
  • 200 g borůvky mražené
  • Zdobení
  • 1 sáček želé dortové
  • 100 g borůvky mražené

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme korpus. Sušenky vložíme do igelitového sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme na jemnou drobenku. Přidáme mléko a smícháme se změklým máslem. ­
  2. krok2 Dor­tovou formu vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a hmotu namačkáme na dno formy. V chladničce necháme tuhnout asi 30 minut. Zatím připravíme náplň tak, že smetanu ušleháme, přidáme zakysanou smetanu a cukr. Přimícháme 200 g rozmra­žených borůvek.
  3. krok3 Plátkovou želatinu připravíme dle návodu na sáčku a nalijeme ji za stálého míchání do šlehačkové hmoty. Ná­plň rozetřeme na připravený korpus a necháme opět v lednici tuhnout asi 2 hodiny.
  4. krok4 Nakonec připravíme dle návodu červené dortové želé, do kterého zamícháme zbytek rozmražených borůvek a nalijeme ho na dort. Opět necháme v chladu ztuhnout. Nakonec můžeme ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců
Sladký život /26.03.19
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Ivana Cieslarová, Ostrava

Sladký život /24.03.19
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty

Sladký život /24.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Makový závin

Makový závin

Podle receptu

Ilony Vrtilové z České Lípy

Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama