Reklama
Borůvkový nepečený dort
Fotogalerie:

Borůvkový nepečený dort

Lenka Paulusová

Litomyšl
Tři patra samých dobrot se spojí do báječné chuti, která zavoní uplynulým létem. Pro opravdové labužníky!
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • Korpus
  • 2 balení sušenky BeBe čokoládové
  • 3 lžíce mléko
  • 100 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • cukr moučkový na posypání
  • Náplň
  • 250 ml smetana
  • 2 kelímky smetana zakysaná
  • 150 g cukr moučkový
  • 2 plátky želatina
  • 200 g borůvky mražené
  • Zdobení
  • 1 sáček želé dortové
  • 100 g borůvky mražené

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme korpus. Sušenky vložíme do igelitového sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme na jemnou drobenku. Přidáme mléko a smícháme se změklým máslem. ­
  2. krok2 Dor­tovou formu vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a hmotu namačkáme na dno formy. V chladničce necháme tuhnout asi 30 minut. Zatím připravíme náplň tak, že smetanu ušleháme, přidáme zakysanou smetanu a cukr. Přimícháme 200 g rozmra­žených borůvek.
  3. krok3 Plátkovou želatinu připravíme dle návodu na sáčku a nalijeme ji za stálého míchání do šlehačkové hmoty. Ná­plň rozetřeme na připravený korpus a necháme opět v lednici tuhnout asi 2 hodiny.
  4. krok4 Nakonec připravíme dle návodu červené dortové želé, do kterého zamícháme zbytek rozmražených borůvek a nalijeme ho na dort. Opět necháme v chladu ztuhnout. Nakonec můžeme ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
Kakaové řezy s mandlemi

Kakaové řezy s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /10.11.18
Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

Zvládnou je upéct i děti.

Táňa Lerchová, Odry

Sladký život /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama