Reklama
Borůvkový cheesecake
Fotogalerie:

Borůvkový cheesecake

Zdeňka Kašová

Ptice

Původně americký koláč má osvěžující náplň.

Zdeňka Kašová, Ptice

Ingredience

  • 250 g máslové sušenky
  • 125 g máslo
  • 600 g čerstvý krémový sýr, např. Philadelphia, Buko
  • 125 g cukr krystal
  • 2 lžíce citronová kůra
  • 1 lžička vanilková esence
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 4 vejce
  • 300 ml zakysaná smetana
  • 200 g borůvky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Máslové sušenky rozdrtíme na prášek. Můžeme to udělat buď v kuchyňském robotu, nebo ručně paličkou na maso. Poté je vsypeme do mísy a zalijeme rozpuštěným máslem. Vše dobře promícháme. Otevírací dortovou formu vyložíme pečicím papírem a směs do ní upěchujeme. Vznikne tak dno a nízký okraj koláče. Formu poté vložíme na 10 minut do lednice.

  2. Ve velké míse smícháme krémový sýr‚ cukr‚ citronovou kůru‚ vanilkovou esenci a mouku. Poté do vzniklé směsi po jednom vmícháme vejce. Vše můžeme ještě prošlehat elektrickým šlehačem. Poté přidáme zakysanou smetanu a borůvky. Lehce promícháme a vlijeme do formy na připravený sušenkový korpus. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 60–70 minut. Poté troubu vypneme‚ otevřeme dvířka a cheesecake v ní necháme ještě hodinu dosušit. Upečený dort pak dobře vychladíme v lednici‚ nejlépe přes noc.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu