Reklama
Borůvkový bochníček
Fotogalerie:

Borůvkový bochníček

Monika Havlová
Monika Havlová
Mělník

Výborný s domácí šlehačkou.

Monika Havlová, Mělník

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 6 ks vejce
  • 200 g hladká mouka
  • 250 g čerstvé nebo mražené borůvky
  • 1 polévková lžíce hrubá mouka
  • 1/2 kávové lžičky kypřící prášek
  • 130 g cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Samotné bílky dáme do čisté nádoby. K máslu začneme zašlehávat žloutky a šleháme tak dlouho dokud se nespojí s tukem, směs nabude a je hladší. Do další mísy dáme hladkou mouku a kypřící prášek.

  2. Bílky našleháme v čisté nádobě do zpěnění a postupně přidáváme moučkový cukr. Šleháme dokud nevytvoříme pevný sníh. Polovinu sněhu zapracujeme do směsi másla a žloutků.

  3. Borůvky smícháme se lžící hrubé mouky aby se přebytečná stáva při pečení vsákla a přidáme do směsi. Nyní opatrně přimícháme druhou část bílkového sněhu a nakonec přisypeme směs mouky a kypřícího prášku.

  4. Po promíchání plníme do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru bochníku. Můžeme ji také vyložit pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 - 50 minut.

  5. Hotový bochníček nakrájíme na tenké plátky a dozdobíme šlehačkou nebo borůvkovým kompotem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu