Souznění chutí tě dostane!
Zuzana Kuzníková, Orlová
Ingredience
- Těsto:
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 80 g cukr krupice
- 80 g hladká mouka
- 20 g kakao
- Krém:
- 300 ml mléko
- 60 g cukr krupice
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 100 ml vaječný likér
- 120 g máslo
- 150 g borůvky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a krupicového cukru připravíme tuhý sníh. Poté vše spojíme a nakonec ještě vmícháme mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12 minut. Po vychladnutí z piškotu opatrně odstraníme pečicí papír. Z mléka‚ cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém‚ který necháme chladnout při občasném promíchání. Pak do něj dohladka zašleháme likér a máslo nakrájené na kousky.
-
Vychladlý piškot potřeme polovinou krému, na něj rozprostřeme borůvky. Část si odložíme na ozdobu. Piškot stočíme do rolády a necháme v chladu ztuhnout. Pak potřeme povrch zbylým krémem a vidličkou nebo špejlí do něj uděláme ozdobné rýhy. Dozdobíme zbylými borůvkami.