Reklama
Borůvková bublanina
Fotogalerie:

Borůvková bublanina

Kateřina Sládečková

Brno
U nás v horách není o borůvky nouze. Sbíráme je do zásoby, mražené vydrží vždy až do příští sezony.
Kateřina Sládečková, Brno

Ingredience

  • 50 g máslo
  • 100 g cukr krupice
  • 3 vejce
  • 180 ml mléko
  • 300 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • špetka sůl
  • 250 g borůvky
  • tuk na vymazání formy
  • na vysypání formy mouka hrubá
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 lžíce cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a mléko. Nakonec vyšleháme bílky dotuha spolu se špetkou soli. Bílkový sníh opatrně vmícháme do těsta.
  2. Kulatou zapékací mísu s vyvýšeným okrajem vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Potom do ní nalijeme těsto, na které nasypeme borůvky. Bublaninu dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 200 ˚C asi 25 minut. Podáváme nejlépe se šlehačkou.
     
    TIP: Borůvky můžeme zaměnit za jakékoli jiné ovoce.
    Do těsta je možné přidat strouhanou citronovou kůru, která ho příjemně provoní.
    Není-li k dispozici čerstvé ovoce, lze použít i mra­žené.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu