Nejsou právě levné, ale rozhodně za to stojí.
Magda Lacková, Klatovy
Ingredience
- 200g blanšírované mandle
- 200g cukr moučka
- 2 lžíce likér amaretto
- 3 lžíce med
- 100g máslo
- 100g cukr moučka
- 100g sušené mléko
- 3 lžičky med
- 100g čokoláda na vaření
- 70g tuk
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
První marcipán uděláme tak, že zpracujeme všechny suroviny a přes igelit vyválíme dva stejně velké pláty. Vyndáváme opatrně, marcipán je dost křehký. Aby se s ním dalo později dobře manipulovat, necháme spodní díl na tácku nebo na igelitu.
-
Na druhý marcipán opět zpracujeme uvedené suroviny. Můžeme si jej při míchání obarvit podle potřeby cukrářským barvivem. Přes igelit vyválíme jednu placku, kterou opatrně vložíme mezi první dvě.
-
Nakrájíme kostičky 3 x 2 cm (okraje odkrojíme), které ještě polijeme čokoládovou polevou. Můžeme je posypat cukrářským zdobením.