Reklama
Bonboniéra
Fotogalerie:

Bonboniéra

Marie Navrátilová
Marie Navrátilová
Polička

Je tak krásná, že je škoda ji sníst.

Marie Navrátilová, Polička

Ingredience

  • Korpus
  • 10 vejce
  • 3 lžíce horká voda
  • 13 lžic cukr krupice
  • 13 lžic polohrubá mouka
  • 100 g mleté ořechy
  • Krém
  • 600 ml mléko
  • 2 vanilkový pudink
  • 500 g máslo
  • 260 g cukr moučka
  • Na potření a na ozdobu
  • trocha rum
  • dle potřeby marmeláda
  • na potažení a ozdoby marcipán nebo jiná hmota
  • pár čokoládové bonbony
  • 1 dortová oplatka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Korpus si upečeme den předem v obdélníkové formě nebo těsto rozdělíme na dva plechy. Ušleháme sníh z bílků a vody, přidáme cukr a znovu vyšleháme dotuha. Potom zmírníme na menší otáčky a přidáme žloutky. Nakonec šleháme na nejmenší otáčky a vmícháme mouku a ořechy.

  2. Uvaříme pudink a vychladlý přidáváme do ušlehaného másla s cukrem. Můžeme dochutit kakaem, kávou apod.

  3. Korpus 2x prořízneme (nebo sestavíme tvar z piškotu z plechů), pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem, nahoře uděláme po obvodu vykrojením nebo přidáním proužku rantl, aby bylo místo pro bonbony. Nakonec celé potřeme krémem a potáhneme marcipánovou hmotou a dozdobíme. Víko bonboniéry uděláme z dortové oplatky potažené marcipánem (nejlépe ztuhlé z předešlého dne).

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu