Je tak krásná, že je škoda ji sníst.
Marie Navrátilová, Polička
Ingredience
- Korpus
- 10 vejce
- 3 lžíce horká voda
- 13 lžic cukr krupice
- 13 lžic polohrubá mouka
- 100 g mleté ořechy
- Krém
- 600 ml mléko
- 2 vanilkový pudink
- 500 g máslo
- 260 g cukr moučka
- Na potření a na ozdobu
- trocha rum
- dle potřeby marmeláda
- na potažení a ozdoby marcipán nebo jiná hmota
- pár čokoládové bonbony
- 1 dortová oplatka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Korpus si upečeme den předem v obdélníkové formě nebo těsto rozdělíme na dva plechy. Ušleháme sníh z bílků a vody, přidáme cukr a znovu vyšleháme dotuha. Potom zmírníme na menší otáčky a přidáme žloutky. Nakonec šleháme na nejmenší otáčky a vmícháme mouku a ořechy.
-
Uvaříme pudink a vychladlý přidáváme do ušlehaného másla s cukrem. Můžeme dochutit kakaem, kávou apod.
-
Korpus 2x prořízneme (nebo sestavíme tvar z piškotu z plechů), pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem, nahoře uděláme po obvodu vykrojením nebo přidáním proužku rantl, aby bylo místo pro bonbony. Nakonec celé potřeme krémem a potáhneme marcipánovou hmotou a dozdobíme. Víko bonboniéry uděláme z dortové oplatky potažené marcipánem (nejlépe ztuhlé z předešlého dne).