Reklama
Bílkový chlebíček s lískovými oříšky
Fotogalerie:

Bílkový chlebíček s lískovými oříšky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moje maminka nikdy nepekla, vše jsem se naučila od tchyně. K jejím ‚‚pokladům‘‘ patří i tento recept.
Lucie Kolářová, Milevsko

Ingredience

  • 6 bílky
  • špetka sůl
  • 150 g cukr moučkový
  • 100 g mouka hrubá
  • 50 g máslo
  • 100 g oříšky lískové
  • 50 g citronová kůra kandovaná
  • dle potřeby cukr moučkový na posypání
  • lístky na ozdobu máta

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Cukr s hrubou moukou a rozpuštěným máslem smícháme, opatrně přidáme bílkový sníh, kandovanou citrusovou kůru a lískové oříšky nasekané na malé kousky.
  2. Formu na bílkový chlebíček vyložíme pečicím papírem a nalijeme do ní hmotu. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut.
  3. Hned po upečení chlebíček vyndáme i s pečicím papírem a necháme vychladnout nejlépe na mřížce.
    Hotový moučník pocukrujeme a ozdobíme čerstvými mátovými lístky.

    TIP: Do bílkového chlebíčku můžeme přidat posekané mandle, vlašské ořechy, kousky čokolády nebo hrozinky.
    Také ho můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu