Ingredience
- 6 bílky
- špetka sůl
- 150 g cukr moučkový
- 100 g mouka hrubá
- 50 g máslo
- 100 g oříšky lískové
- 50 g citronová kůra kandovaná
- dle potřeby cukr moučkový na posypání
- lístky na ozdobu máta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Cukr s hrubou moukou a rozpuštěným máslem smícháme, opatrně přidáme bílkový sníh, kandovanou citrusovou kůru a lískové oříšky nasekané na malé kousky.
-
Formu na bílkový chlebíček vyložíme pečicím papírem a nalijeme do ní hmotu. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut.
-
Hned po upečení chlebíček vyndáme i s pečicím papírem a necháme vychladnout nejlépe na mřížce.
Hotový moučník pocukrujeme a ozdobíme čerstvými mátovými lístky.
TIP: Do bílkového chlebíčku můžeme přidat posekané mandle, vlašské ořechy, kousky čokolády nebo hrozinky.
Také ho můžeme ozdobit čokoládovou polevou.