Reklama
Bílkový chlebíček Margot
Fotogalerie:

Bílkový chlebíček Margot

Věra Kárová

Brno

Čokoláda Margot je plná kokosu a její specifickou chuť oceníš i v tomto moučníku.

Věra Kárová, Brno

Ingredience

  • 7 ks bílky
  • špetka soli
  • 120 g cukr moučka
  • 140 g hrubá mouka
  • špetka prášku do pečiva
  • 60 g rozpuštěné máslo
  • 1 čokoláda Margot
  • na vymazání trocha tuku a hrubé mouky
  • 1 tmavá čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Do něho vmícháme moučkový cukr, hrubou mouku, prášek do pečiva, vychladlé rozpuštěné máslo a nahrubo nastrouhanou čokoládu Margot. Vše dobře promícháme a těsto nandáme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček.

  2. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C. Upečený chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a vršek polijeme tmavou čokoládovou polevou.

Tip redakce

Chlebíček můžeš ještě vylepšit přidáním posekaných mandlí, oříšků či ořechů, dobré je i kandované ovoce.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu