Čokoláda Margot je plná kokosu a její specifickou chuť oceníš i v tomto moučníku.
Věra Kárová, Brno
Ingredience
- 7 ks bílky
- špetka soli
- 120 g cukr moučka
- 140 g hrubá mouka
- špetka prášku do pečiva
- 60 g rozpuštěné máslo
- 1 čokoláda Margot
- na vymazání trocha tuku a hrubé mouky
- 1 tmavá čokoládová poleva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Do něho vmícháme moučkový cukr, hrubou mouku, prášek do pečiva, vychladlé rozpuštěné máslo a nahrubo nastrouhanou čokoládu Margot. Vše dobře promícháme a těsto nandáme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček.
-
Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C. Upečený chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a vršek polijeme tmavou čokoládovou polevou.
Tip redakce
Chlebíček můžeš ještě vylepšit přidáním posekaných mandlí, oříšků či ořechů, dobré je i kandované ovoce.