Reklama
Reklama
Bílkový chlebíček
Fotogalerie:

Bílkový chlebíček

Jaroslava Skoumalová

Třebíč
Ráda ho dělám a mé rodině chutná.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Ingredience

  • 4 bílky
  • 80 g cukr krupice
  • 100 g mouka hrubá
  • 40 g ovoce kandované
  • 30 g rozinky
  • 30 g ořechy
  • 40 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • na vymazání mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme krupicový cukr. Potom vmícháme hrubou mouku, nakrájené kandované ovoce, rozinky a ořechy. Na­konec opatrně vmícháme rozpuštěné vlahé máslo.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a dáme péci. Upečený chlebíček lehce pocukrujeme nebo ho můžeme potřít čokoládovou polevou.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda
Sladký život /17.04.19
Velikonoční cupcaky

Velikonoční cupcaky

Recept si jistě oblíbíš

Podle receptu Jany Křenkové z Kladna

Sladký život /16.04.19
Perníková vajíčka

Perníková vajíčka

Podle receptu

Milady Krejčí z Trutnova

Sladký život /15.04.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Ivana Cieslarová, Ostrava

Sladký život /24.03.19
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty

Sladký život /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama