Reklama
Bílkové vánoční bábovičky
Fotogalerie:

Bílkové vánoční bábovičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Ingredience

  • 6 bílků
  • špetka soli
  • 160  g cukru moučky
  • 60  g mletých mandlí
  • 110  g hrubé mouky
  • 60  g rozpuštěného másla
  • hrst zlatých rozinek
  • hrst kandovaného ovoce
  • 70  g tmavé čokolády
  • olej ve spreji
  • hrubá mouka na vysypání
  • 1 tmavá čokoládová poleva
  • 100  g potahovací hmoty

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Vmícháme moučkový cukr, mleté mandle a mouku. Přidáme zchladlé rozpuštěné máslo a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme rozinky propláchnuté vroucí vodou, kandované ovoce a nahrubo nasekanou čokoládu.

  2. krok2

    Formičky na malé bábovičky, případně formičky na muffiny vystříkáme olejem ve spreji, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem zhruba do 2/3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

  3. krok3

    Mezitím si mezi 2 pruhy potravinářské fólie rozválíme potahovací hmotu a vykrájíme požadované vánoční tvary na ozdobení. Zchladlé bábovičky potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a ozdobíme vykrojenou hmotou.

Pošli recept! 12/2018 (4.11.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama